top of page

Het kan zijn dat je nog vragen hebt over een pretecho of babyspa. Hieronder vind je de meest gestelde vragen. Mocht je vraag of antwoord er niet tussen staan dan kan je altijd whatsappen, bellen of mailen zodat ik je verder kan helpen!

 • Wat als ik geen goed beeld krijg van mijn baby?
  De ligging van het kindje, de ligging van de placenta, de hoeveelheid vruchtwater, de duur van de zwangerschap en het postuur van de mama zijn allemaal factoren die te maken kunnen hebben met hoe goed we het kindje in beeld kunnen brengen. Wanneer jouw kindje zich tijdens de echo niet laat zien, dan mag je altijd kosteloos nog een keer terug komen om het nogmaals te proberen.
 • Doen jullie ook medische echo's?
  Dit laten we over aan de verloskundige-praktijk of het ziekenhuis. Bij Babypret Westland kom je voor (de naam zegt het eigenlijk al, de pret) een pretecho waarbij we NIET naar de medische kant kijken.
 • Hoeveel mensen mag ik meenemen?
  Een pretecho is leuk om met familie/vrienden te ervaren. Het is jullie feestje. Er is geen vaste regel, maar houd er wel rekening mee dat hoe drukker het is, hoe onrustiger waardoor je minder kan genieten.
 • Mogen broertjes of zusjes mee naar de echo?
  Broertjes en zusjes zijn helemaal welkom bij Babypret Westland. Houd er wel rekening mee dat het voor een kind vaak een lange zit is om aandachtig te blijven kijken. Vaak snappen ze nog niet helemaal hoe het zit en zijn ze het al snel zat. Hierdoor kan het wat onrustig worden en kun je minder genieten van de kleine in je buik. De keus is helemaal aan jullie.
 • Moet ik mij nog voorbereiden bij een echo?
  Het enige waar je voor moet zorgen is een gevulde blaas bij een vroege echo. Ongeveer een half uur voor de afspraak 2 glazen water drinken en daarna niet meer naar de wc gaan. Voor de rest alleen maar genieten!
 • Krijg ik foto's mee naar huis?
  Jazeker. Bij iedere echo krijg je 2 geprinte foto's op echt fotopapier. Daarnaast sturen we de rest van de foto's of eventuele video's op per mail.
 • Vanaf hoeveel weken kan ik langs komen met mijn baby?
  Je baby mag komen floaten vanaf 14 dagen, mits het navelstompje eraf is. Dit raden wij aan om eventuele infectie te voorkomen. Floaten met een babymassage erbij geboekt is vanaf 6 weken.
 • Waar moet ik rekening mee houden voordat ik met mijn baby naar de spa kom?
  Het is belangrijk dat de baby zich prettig voelt tijdens het floaten. Het is daarom belangrijk dat de baby voldoende uitgerust is en een volle buik heeft. We geven daarom ook het advies om je baby thuis vooraf goed te voeden, het liefste 30 minuten voor de float sessie. Dit is belangrijk, aangezien het floaten veel energie kost voor je baby. Indien je baby hongerig is bieden we jullie een plekje waar je de baby even rustig kunt voeden.
 • Waarom juist naar Babypret Westland?
  Bij babypret Westland kunnen jij en je baby in alle rust en ontspanning komen floaten. Al onze sessies zijn exclusief en prive. Omdat we twee baden hebben, kunnen we ook tweelingen of vriendjes komen floaten.
 • Hoelang van tevoren moeten we aanwezig zijn?
  Zorg ervoor dat je op tijd aanwezig bent met je kindje, zodat we op tijd kunnen beginnen. Het liefst minimaal 5 minuten voordat de sessie begint. Je mag ook eerder en mag je eerst even plaats nemen in onze ruime wachtkamer.
 • Hoe ziet een floatsessie eruit?
  Floaten is een vorm van hydrotherapie (bewegen in warm water). We verwarmen het water tot een aangename (lichaams)temperatuur van ongeveer 37 graden. Het warme water doet denken aan de tijd in de baarmoeder en zorgt voor totale ontspanning. Alle sessies starten met ongeveer 20-25 minuten floaten. Na het uitkleden van je kindje, krijgt deze van ons een zwemluier en zwembroekje. Vervolgens plaatsen we de drijfring om het nekje van je kindje en kan het floaten beginnen. Met de speciale drijfring kan je kindje zelfstandig en vrij bewegen in het water. De zachte druk van het water en de golfjes die ontstaan door het rondtrappelen, zorgen voor een positief invloed op de spierontwikkeling en longcapaciteit. De tijd die je kindje in het water ligt, hangt af van zijn of haar reactie. We bekijken altijd hoe je kindje reageert en passen hier de floating-tijd op aan. Floaten is namelijk erg intensief voor je kindje! Wanneer je vaker komt, zal je merken dat je kindje meer kracht zal ontwikkelen en het leuker zal vinden om langer te floaten. Wanneer je regelmatig komt, houden we tot maximaal 30 minuten floaten aan.
 • Hoelang duurt een spa sessie (met eventueel een babymassage)?
  Een sessie met alleen een float duurt 30 minuten. Je baby zal ongeveer 10 tot 25 minuten in het water floaten. Dit is afhankelijk van de reactie van je baby. Je zult merken hoe vaker je baby komt, des te langer je baby het vol houdt. Een float sessie met afsluitend een babymassage duurt ongeveer 60 minuten. Bij deze sessie gaat de baby eerst floaten en is het daarna tijd voor een shantale babymassage. Deze voer je zelf uit onder begeleiding van een gecertificeerd docente babymassage. De massage is erg gemakkelijk te volgen, zelfs wanneer je geen ervaring hebt.
 • Waarom baby floaten?
  Je baby heeft negen maanden lang veilig en knus in je buik rondgedobberd. Een baby spa is ervoor ontwikkeld om deze herinnering en het veilige gevoel terug te krijgen. Hierdoor kan je baby zich volledig ontspannen. Uit onderzoek is gebleken dat hydrotherapie 'floaten' de mentale en fysieke ontwikkeling van de baby ondersteunen en de coördinatie en het evenwicht doen verbeteren. Naast de fysieke en mentale ondersteuning is het voor de baby ook een leuke bezigheid om te dobberen en te trappelen in warm water. Daarnaast biedt zowel fysieke als mentale voordelen van babyfloating: - afname ongemak/pijn - vergroten van gewrichtsmobiliteit - vermindering van de spierstijfheid - het vergroten van de spierkracht - het vergroten van het uithoudingsvermogen Ook zijn er medische effecten van de hydrotherapie: - helpt tegen krampjes - draagt bij aan de longcapaciteit - het versterken van de spieren - vermindert stress waardoor je kindje zich beter kan ontspannen - verbetert het slapen - de hydrotherapie 'floaten' werkt kalmerend - helpt mee in de ontwikkeling van de motoriek
 • Moet ik zelf iets meenemen?
  Wat zelf handig is om mee te nemen is: voeding, luierdoekjes en een fup. Alles is aanwezig voor zowel het floaten als de eventuele massage: de drijfring badcape hydrofiele doek zwemluier zwembroekje massageolie luier voor daarna En vergeet natuurlijk je telefoon of je camera niet voor de leuke foto's!
 • Wanneer niet naar de baby spa?
  Iedereen is welkom bij Babypret Westland alleen mag een baby die pas gevaccineerd is binnen de volgende 72 uur helaas niet deelnemen aan een floatsessie. Ditzelfde geldt ook voor een baby met koorts, griep, hoest, virusinfectie. Dit raden wij aan voor de veiligheid van je baby en die van andere baby's. Wanneer je baby volledig hersteld is verwelkomen we jullie graag!
 • Wat zijn de betaalmogelijkheden bij Babypret Westland?
  Je kunt vooraf met het boeken van je afspraak betalen, je kunt bij ons pinnen of contant betalen. Ook is het mogelijk om te betalen met een gekregen Babypret Westland cadeaubon. Deze zijn verkrijgbaar bij Babypret Westland zelf of te bestellen via de mail of telefoon.
 • Kan ik vrij parkeren bij de praktijk?
  Babypret Westland bevindt zich in een parkeervrije woonwijk. Je kan dus gratis parkeren.
 • Kan ik ook in de avond langs komen?
  Ja! Op de maandag en woensdagavond kan je langs komen. Kijk bij het boeken welke tijden je langs kan komen.
 • Hebben jullie ook cadeaubonnen?
  Babypret Westland verkoopt ook cadeaubonnen. Dit kan zowel een vrij bedrag of een dienst zijn. Deze bonnen zijn verkrijgbaar bij Babypret Westland zelf of te bestellen via de mail of telefoon. Wij proberen zoveel mogelijk telefonisch bereikbaar te zijn, maar tijdens een sessie kunnen we niet altijd opnemen. Je wordt dan spoedig teruggebeld door ons.
 • Wat is het annuleringsbeleid van Babypret Westland?
  Indien jullie niet in de mogelijkheid zijn om Babypret Westland te bezoeken dan verzoeken wij je minimaal 24 uur voorafgaand aan de afspraak deze te annuleren. Dit kan per mail of telefoon. Later annuleringen ontvangen van ons een factuur voor de kosten van de sessie. We hebben bij de spa vaak al het bad vol laten lopen en het bad/echoapparaat gereserveerd. We begrijpen dat het soms moeilijk te plannen is met het verkeer of de kleinen. Maar ons motto is dan ook, beter te vroeg dan te laat. Dus ga ruim op tijd weg. Als het jullie niet lukt willen we andere ouders op tijd nog blij maken met een plek in de spa of pretecho bij Babypret Westland.
Echo Naaldwijk De Lier 's-Gravenzande Hoek van Holland Babymassage Babyspa

Meeste gestelde vragen

bottom of page